Meteen naar de inhoud

Praktische info

kalender – locatie – lid worden

Wekelijkse repetitie op maandagavond

Vanaf maandag 23 september 2024 komen we wekelijks bijeen om samen te repeteren aan een gevarieerd repertoire. De repetities duren van 19.45 u. tot 22.00 u., waarna er nog een gezellige bar volgt.

De locatie is de faculteitsraadzaal Wetenschappen in gebouw S2 op UGent campus Sterre in het zuiden van Gent.

Naast onze wekelijkse repetities komen we ook 1 à 2 keer per semester samen in het weekend, voor een repetitiedag of repetitieweekend.

Twee semesters met een zomer-, kerst en paasreces

We volgen ongeveer de academische kalender van de UGent. Eind september starten we met het eerste semester, dat loopt tot eind januari, wanneer we een winterconcert houden. Na dit concert nemen we een weekje vrij om vervolgens opnieuw te repeteren tot juni, met opnieuw een concert net voor het zomerreces. Daarnaast nemen we ook een kerst- en paasreces van telkens twee weken. In het begin van het werkjaar organiseren we een moment waarop nieuwe leden kunnen aansluiten.

Alle UGent’ers kunnen lid worden na een intake

Tijdens de eerste weken van het werkjaar organiseren we een moment waarbij geïnteresseerde zangers (personeel of alumni van de UGent) zich kunnen aansluiten. Op de open repetitie(s) is iedereen welkom om vrijblijvend te komen kennismaken met het koor, en wie graag lid wil worden, kan deelnemen aan de intake.

Tijdens de intake toetsen we af met jou of je goed in het koor zou passen, waarbij we rekening houden met een goede balans in en tussen de verschillende stemgroepen.

Jaarlijks lidgeld om werking te financieren

Om de basiswerking van het koor te verzekeren vragen we een jaarlijkse bijdrage van €75. Deze jaarlijkse bijdrage omvat onder andere de vergoeding van de dirigent, het aankopen en printen van bladmuziek, een verzekering voor alle aangesloten leden, de aankoop van materiaal en de organisatie van sociale activiteiten.